Előfizetői tartalom

5 tipp kezdő műgyűjtőknek

Portfolio
Minden kezdet nehéz, és ez különösen igaz a műgyűjtésre. Ezért legfrissebb cikkében a műtárgy.com összeállított öt tanácsot, amit minden kezdő műgyűjtőnek érdemes fejben tartania. Ezek olyan tippek, amiket érdemes mindenkinek végiggondolnia és megjegyeznie, mert egy jó művészeti gyűjtemény felépítése mindig egy tudatos folyamat eredménye. Természetesen a tanácsok mellett érdemes a személyes preferenciákat is beleépíteni a gyűjtési stratégiába, hiszen a leendő műgyűjteményt nagyban meghatározza az is, hogy milyen alkotásokat kedvelünk, milyenek az anyagi lehetőségeink, és hogy befektetési vagy esztétikai szempontok, vagy esetleg a kettő keveréke vezérel minket.

1. Mérd fel a piacot! Mivel a műgyűjtés még akkor sem olcsó mulatság, ha az ember a megfizethető piaci szegmensben kezdi a gyűjtést, mindenképpen érdemes alaposan megismerni a műtárgypiacot mielőtt megvennénk az első alkotásokat. Így el lehet kerülni azt, hogy egy-egy aktuális média hype-nak felülve rosszul választunk, ami könnyen elvehetné a kedvünk a további kollekcióépítéstől....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés