Előfizetői tartalom

8 fotográfiai technika, amelyeket ismerned kell

Portfolio
A pillanat és a minket körülvevő világ megörökítése belénk kódolt vágy, amelynek ma, a digitális korban könnyűszerrel hódolhatunk. A legtöbb mobiltelefonnal jó minőségű felvételeket készíthetünk életünk legapróbb történéseiről is, amelyeket aztán egyből szerkeszthetünk és posztolhatunk a közösségi oldalakra. Mai szemmel nézve szinte hihetetlennek tűnik, hogy a valóság pontos leképezése nem volt mindig ennyire magától értetődően egyszerű.

A műtárgy.com az Artsy cikke nyomán sorra veszi azokat az analóg technikákat (a teljesség igénye nélkül), amelyek a fotográfia történetében kulcsfontosságú szerepet játszottak. A képalkotó eszközök atyja a camera obscura, ami annyit tesz: sötét kamra. Egy teljesen elsötétített térbe a fény egyetlen lyukon hatol be, és fordított állású képet alkot a lyukkal szemközti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés