Előfizetői tartalom

Az érem két oldala - Hamisítványok a numizmatikában

Portfolio
A fémpénz, mint fizetési eszköz már évezredek óta jelen van és együtt mozog az emberiség történetével, hat a kultúrák alakulására, a civilizáció egyik meghatározó mozgatórugója. Alapvető formavilága és megjelenése szinte az első fennmaradt, i.e. 7. századból származó görög fémpénzek óta alig változott. Az idő nemhogy csorbítana rajta, hanem annál nagyobb értéket, presztízst és megbecsülést harcol ki neki. Ez persze mondhatni, köztudott, így a műtárgyak világának egyéb tárgyai mellett, a numizmatika szakértői és gyűjtői is nap mint nap megküzdhetnek a hamisítás legkülönfélébb fajtáival, a valódi értékek kiszűrésével. A Műtárgyak Éjszakáján, a Darabanth Aukciósház külön ezen témával foglalkozó workshopján bárki elsajátíthatja azokat az alapvető fortélyokat, melyek segíthetnek megkülönböztetni a hamis és a valódi érmék közötti különbséget!

Azok, akik régóta rutinos gyűjtői a fémpénzeknek, tudhatják, hogy nem csupán az érme származása, korszakának meghatározása lényeges az első szemrevételezés alkalmával, hanem annak valódisága is. A hamisítás ugyanis a numizmatika témakörét sem kerüli el, így igen óvatosan és körültekintően kell eljárnunk minden egyes éremmel. A tematikus workshop, melyet a Műtárgyak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés