Előfizetői tartalom

Emlékérme lett Habsburg Albert aranyforintjából!

Portfolio
2018. március 13-án mutatták be a "Középkori magyar aranyforintok" emlékérme-sorozat ötödik tagját, Habsburg Albert aranyforintját, melyet most a műtárgy.com prezentál a műgyűjtőknek. A Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott és a Magyar Pénzverő Zrt. által vert és forgalmazott Habsburg Albert aranyforint a 2012-ben megkezdett arany emlékérme sorozatba illeszkedik, amelyben korábban I. Károly, I. Lajos, Mária és Zsigmond aranyforintjai jelentek meg.

Az 50.000 forint névértékű emlékérme hátlapjaAlbert, aki az első Habsburg volt a magyar trónon, 1397. augusztus 16-án született Bécsben. Apja, IV. Albert osztrák herceg 1402-ben kötött szövetséget Zsigmond magyar királlyal, miszerint ha fiúörökös nélkül halna meg, Albert örökli a magyar trónt. Albert, aki sok időt töltött a királyi udvarban, 1422-ben pedig feleségül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés