Előfizetői tartalom

Gyémánt, rózsaszín, és rekordokat dönt

Portfolio
Az 59,6 karátos Rózsaszín csillag gyémánt hamarosan elérhetővé válik az érdeklődők számára, ugyanis április 4-én a Sotheby's Hong Kong-i árverésén kikiáltásra kerül a korábban 83 millió dollárért elkelt, "a világ egyik legkiválóbb természetes kincsének“ titulált darabja. Ha a mellékelt kép nem szolgálna elég indokot arra, hogy jelen pillanatban miért becsülik 72 millió dollárra a Rózsaszín gyémántot, az alábbi tények már magukért beszélnek!

Photo: Sotheby'sez a legnagyobb, lupé tiszta (IF), élénk rózsaszín gyémánt, amelyet az Amerikai Gemmológiai Intézet valaha értékelt a címlapokon valaha megjelenő legdrágább gyémántot Elizabeth Taylor Richard Burtontől kapta 1969-ben eljegyzési gyűrű formájában, amely 69 karátos volt. Címlapra kerülni azonban már 10-15 karátos gyémánttal is lehet! a Rózsaszín csillag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés