Előfizetői tartalom

Milliókat érnek a modern művészet ereklyéi

Portfolio
A műtárgy.com most az 1920-as és 1930-as évek meghatározó magyar művészeti irányzatához, a Római Iskolához kötődő alkotók képei közül válogat. A Római Iskola körében készült alkotások még ma is meg tudják osztani a művészetkedvelőket, azonban esztétikai értékük megkérdőjelezhetetlen, és ezt visszatükrözik a műalkotások növekvő piaci értékei is.

A Római Iskola 1928-ban jött létre a Római Magyar Akadémia keretein belül. Az 1920-as és 1930-as években az ide kikerülő művészek legalább egy évet töltöttek Rómában, művészetükre jellemzően nagy hatást gyakorolt a középkori és reneszánsz itáliai művészet. Nem csak a kikerülő művészek névsora, hanem a kialakuló szellemi- és stílusközeg is nagyban függött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés