Előfizetői tartalom

Modern műkincsrombolók, akik legendás alkotásokat károsítottak meg

Portfolio
Március 19-én, vasárnap délután a 63 éves Keith Gregory csavarhúzóval támadott a londoni National Gallery egyik festményére. Thomas Gainsborough A reggeli séta (1785) című alkotása két helyen sérült, de a rongálás szerencsére csak a festékréteget érintette, a vászon ép maradt.A galéria keleti szárnyát, amely otthont ad a brit festményeknek, a történtek után két órára kiürítették, a férfi ellen feljelentést tettek. Hogy mi volt Keith Gregory motivációja, egyelőre nem tudni. Mint ahogyan azt sem, hogy van-e annak bármi oka, hogy pont ezt az idilli festményt választotta áldozatául.

Thomas Gainsborough: A reggeli séta ( Mr. és Mrs. William Hallett), 1785Az eset egyáltalán nem egyedi. A múzeumban vagy más nyilvános terekben kiállított műalkotásokat a szigorú óvintézkedések ellenére is időről időre támadások érik. Vajon mi vesz rá arra egy látogatót, hogy szánt szándékkal megrongáljon egy értékes és megismételhetetlen produktumot? Ha eltekintünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés