Előfizetői tartalom

Nagy dobásra készül a Christie's

Portfolio
Nagy dobásra készül a Christie's New York idén novemberben. Ha a számításaik beválnak, David Hockney Egy művész portréja (Medence két alakkal) című festménye lehet a legdrágább, árverésen elkelt mű, amelyet még élő festő készített. Az aukciósház 80 millió dollárra becsülte a képet. Ez persze nem azt jelenti, hogy a műtárgy valóban ennyiért fog elkelni, de már az is elég az eddigi csúcstartó, Jeff Koons pozíciójának megdöntéséhez, ha megközelíti az összeget. Koons Balloon Dog (Orange) című munkája 2013-ban 58 millió dollárért kelt el, ez az eddigi legmagasabb ár, amit élő művész alkotásáért aukción fizettek. A második helyen Gerhard Richter Abstraktes Bild (1988) című alkotása áll, amely 30,4 millió fontért cserélt gazdát 2015-ben.

David Hockney, Egy művész portréja (Medence két alakkal), 1972 (kép forrása: The Guardian)A Christie's által becsült ár egyébként körülbelül a háromszorosa az eddigi legdrágábban értékesített Hockney-festménynek. A novemberben eladásra kínált kép azonban a festő munkásságára legjellemzőbb elemeket egyesíti, ráadásul óriási, 214x305 cm. A művész medence-képeinek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés