FONTOS A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán
 
Előfizetői tartalom

Nagyszerű női művészek munkái aukción

Portfolio
A női alkotók műalkotásai sokszor jóval férfitársaik munkáinál alacsonyabb áron kerülnek kalapács alá, azonban ez inkább a társadalmi berögződéseket és nem az alkotásaik minőségét jelzi. Hogy ez ne maradjon örökre így, a műtárgy.com friss ajánlójában olyan kiváló hazai női művészek munkái közül válogat, akiknek a képein érdemes elidőzni.

A női alkotók korábban sokszor inkább csak az alacsonyabb rendűnek tekintett iparművészetek terén kaptak kibontakozási lehetőséget, vagy pedig egy nagynevű művészcsaládba kellett születniük, hogy alkothassanak, mint azt a 17. századi Artemisia Gentileschi esete példázza. Emellett a női művészeket, ha megszólalási lehetőséghez is jutnak, sokszor úgy kategorizálják, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés