Előfizetői tartalom

Sokszorosított művészet a téli aukciós szezonban

Portfolio
A műtárgypiacon gyakran találkozhatunk értékes és esztétikus, sokszorosító eljárással készült alkotásokkal. Ezek a művek érthető módon jóval olcsóbbak, mint az egyedi festmények, azonban szintén eredeti alkotásoknak tekinthetők. Nem kisebb művészek folyamodtak a különböző nyomtatási technikákhoz, mint Dürer, Rembrandt, Toulouse-Lautrec, Mucha és hogy egy magyar példát is említsünk: Vasarely. A műtárgy.com segítségével megismerhetjük a legalapvetőbb sokszorosítási eljárásokat.

Pablo Picasso, Kettős arc, limited edition after work of Pablo Picasso, dombornyomott papírpecsét, litográfia, Biksady Galéria, 39.Aukció, Kikiáltási ár: 160 000 FtA sokszorosított grafika esetén az első, ami felmerülhet nem más, mint az eredetiség kérdése. Ehhez pedig több kritériumnak is teljesülnie kell : az alkotó egyedi képet készít a sokszorosításhoz, a nyomóforma kialakításában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés