Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása

2017. szeptember 11. 12:35    
nyomtatás
 
A nyárnak ugyan vége van, de nem a Godot Galériában! Ott ugyanis szeptember 13-án nyílik Weiler Péter kiállítása, Üdvözlet Aligáról címen. A tárlat azonban nemcsak a leköszönő nyár miatt kelthet nosztalgikus érzéseket bennünk, hanem azért is, mert a festmények visszarepítenek minket a 70-es 80-as évek balatoni atmoszférájába.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása
Weiler Péter képeit meglátjuk, és meg is értjük, hiszen rólunk szólnak. Vannak akik saját emlékeikkel vethetik össze a műveket, mások pedig a szülők, nagyszülők elbeszélései, valamint irodalmi és filmes élmények alapján rakhatják össze a képet.

Az aligai festménysorozat központi szereplője Kádár János és az őt körülvevő politikai elit, amelynek tagjai szívesen ütötték el az időt a magyar tengernél, a külvilágtól elzárt Bauhaus-villában. Frappáns képeken jelenik meg ez a belterjes, mendemondákból ismert világ, a főtitkár hol krumplilevest eszik, hol a Liget makettjét szemrevételezi, Fidel Castro pedig kísérleti 3D vetítésen vesz részt.

Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása
A pártüdülő falain túl nyaral a nép. A hétköznapi nyaralók dinnyét vagy lángost esznek, járó motorú trabant mellett horgásznak a tó jegén. (Utóbbi motívum a közelmúltból is sokaknak ismerős lehet.) A kontraszt jól érzékelhető, olyan, mintha Aligán két világ létezett volna párhuzamosan.

Üdvözlet Aligáról - Weiler Péter kiállítása
A két világ ironikus és abszurdba hajló keveredése teszi igazán izgalmassá a tárlatot, amely a nosztalgiázni vágyóknak és a képzőművészet szerelmeseinek egyaránt ajánlható.

Weiler Péter tanulmányait a The Art Institute of Philadelphia-n és az International Business School Budapest-en végezte. 2008-ban jelent meg a Márai-véletlen című regénye. Közéleti performanszairól is ismert.

A kiállítást Gothár Péter nyitja meg szeptember 13-án 19 órakor.

A tárlat a Godot Galériában október 14-éig tekinthető meg.

Szerző: műtárgy.com

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
Keressen a műtárgyak között: 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium