Előfizetői tartalom

Uralkodói pompa - magyar gyűjtő hagyatéka a kalapács alatt

Portfolio
Magyar milliárdos páratlanul gazdag gyűjteményét mutatja be és árverezi el a két legismertebb nemzetközi aukciósház, a Sotheby's és a Christie's. A Sotheby's aukciósorozata már lezajlott. A gyűjtemény darabjait Robert de Balkany párizsi palotájában mutatták be. A Christie's aukciójára egy kicsit még várnunk kell, ugyanis az árverést jövő márciusban tartják Londonban. A márciusi aukció anyagát a gyűjtő római és azúrparti villáinak berendezési tárgyai alkotják, amelyeket az aukciósház novemberben Párizsban, majd december elején Londonban is bemutat majd.

Robert de Balkany gyűjteménye hihetetlenül impozáns. A kifinomult ízlésű vállalkozó olasz és angol festők alkotásai mellett bútorokat, órákat és egyéb iparművészeti alkotásokat is gyűjtött, az uralkodói pompa vonzotta leginkább. A birtokában lévő tárgyak az olasz, a francia és az angol történelem kiemelkedő korszakainak produktumai. A különböző darabok közös jellemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés