Előfizetői tartalom

Ne aggódjunk az olaj és Kína miatt, vegyünk európai részvényeket!

Portfolio
Most éppen nem Európa, hanem az olajár, illetve más nyersanyagárak zuhanása és Kína miatt idegesednek a befektetők. Ám a piacok túlreagálják a jelenlegi eseményéket és nem képesek különbséget tenni azok hatásai között - így látja ezt a londoni UniCredit vezető közgazdásza, aki szerint itt az idő nem energiaipari európai részvényeket venni.

Az alacsonyabb olajárak és a kínai leértékelés is csupán azoknak a globális változásoknak a része, ami már hónapok óta körvonalazódni látszik. Ennek lényege, hogy a világgazdaság növekedésének motorja visszakerül az OECD országokhoz a feltörekvő piaci országoktól. Az OECD-térség magához tér, hiszen ez az, amit a fejlett, általánosságban jól működő piacgazdaságok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés