Az aranyban látnak fantáziát az elemzők

2017. március 20. 18:34    
nyomtatás
 
Több elemző is úgy gondolja, hogy az arany árfolyama emelkedni fog idén. 1300-1400 dollár / unciás árfolyamra számítanak, az erősödés oka elsősorban a Fed mozgása, az európai politikai bizonytalanság és a protekcionizmus térnyerése a szakemberek szerint.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

A CNBC szerint Nitesh Shah, az ETF Securities árupiaci stratégiája úgy gondolja, hogy az arany ára 1300 dollár / unciára növekedhet az év közepéig, ami nagyjából egy 5%-os emelkedésnek felel meg, majd az év végéig a jelenlegi, 1232 dolláros árfolyamra zuhan majd vissza. A Fedet szerinte a következő negyedévben meglepi majd az infláció mértéke, amely leradírozza a reálkamatokat, Shah úgy véli, hogy az arany és a reálkamatok inverz kapcsolata miatt a következő hónapokban növekedni fog az arany ára.

Shah és az elemzőbrigádja egyetért a piaci konszenzussal, ők is két további kamatemelésre számítanak a Fedtől, az év második felében várható, hogy bekeményítenek majd.

Az egyik legnagyobb svájci bank, a UBS is hasonló véleményen van: szerintük az arany kilátásai pozitívak, de törékenyek. Egy elemzésben úgy fogalmaztak, hogy számos befektetőt váratlanul ért az arany elmúlt hetekben tapasztalható ellenálló képessége, amit többek közt az európai politikai bizonytalanság miatt tanúsított. Szerintük Kínára és Indiára fog szegeződni az aranykereskedők tekintete, hiszen a világ két legnagyobb aranypiacáról kedvező adatok érkeznek.

A Bank of America Merrill Lynch arra számít, hogy az arany ára 1400 dollár / uncia köré fog emelkedni az év végig, ami körülbelül 13,5%-os emelkedésnek felel meg. Ők is úgy vélik, hogy az európai politikai bizonytalanság és a protekcionizmus miatt fog drágulni a nemesfém.

Az arany árfolyama 4%-os mínuszban van a választások óta, viszont idén eddig 7%-os pluszt mutat. A múlt heti Fed-kamatemelés és a dollár gyengülése jót tett az aranypiacnak, amely kéthetes csúcsot ütött meg a mai kereskedésben.

Az aranyban látnak fantáziát az elemzők

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírRovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium