Előfizetői tartalom

Nagy veszély fenyegeti több millió amerikai nyugdíját

Portfolio
Az már régóta ismert, hogy az amerikaiak nem tesznek félre elég pénzt a nyugdíjas évekre, és mint tudjuk, ezzel nincsenek egyedül. A baj azonban sokkal nagyobb, mint azt eddig hitték: az amerikai statisztikai hivatal adatai szerint ugyanis az amerikai munkavállalók kétharmada semennyit sem fizet vállalati nyugdíjprogramba, ez pedig veszélyezteti a későbbi nyugdíjba vonulást - írja a Bloomberg.

Eddig is lehetett sejteni, hogy sok amerikai dolgozó pénzügyileg nem járul hozzá a vállalati nyugdíjprogramhoz, de a probléma nagyságára az amerikai Census Bureau mostani adatai világítottak rá igazán. Az adóbevallások alapján az amerikai munkavállalók csupán harmadának van megtakarítása az ún. 401(k) vagy ehhez hasonló nyugdíjprogramokban, emellett sokkal nagyobb a különbség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés