Előfizetői tartalom

Öt ábra, amelyet biztos nem láttál még a magyar nyugdíjakról

Portfolio
Átlagosan 40%-kal magasabb nyugdíjat kapnak a férfiak, mint a nők az EU-ban, míg ez az eltérés Magyarországon 15%. Nemcsak ez a meglepő hazánkkal kapcsolatban, hanem az is, hogy a 28 tagállam közül Magyarország az élvonalban van, ha a 65 éves és annál idősebbek rendelkezésre álló medián jövedelmét nézzük a 0-64 évesek jövedelméhez viszonyítva. Kiderült az is, hogy sokat dolgozunk a nyugdíjkor elérése után is, Magyarországon mintegy 40%-ot tesz ki az időskorúak foglalkoztatási aránya. Ilyen adatokról szedtünk össze néhány ábrát az Európai Bizottság frissen megjelent tanulmányából.

Portfolio Öngondoskodás 2015 A magyar nyugdíjhelyzetről és az állami nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról is szó esik majd október 27-én a Portfolio Öngondoskodás 2015 konferencián. Regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés Érdekes statisztikák és ábrák tömkelegét tartalmazza az Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés