FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

OTP: lesz nyugdíj, na de mennyi?

Portfolio
Aggodalomra adnak okot a demográfiai adatok. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai szerint folyamatosan növekszik az öregségi nyugdíjban részesülők száma, ráadásul a magyar termékenységi arányszám az egyik legalacsonyabb Európában. 30-40 év múlva fizetésünk már csak alig 20-30%-át kapjuk meg nyugdíjként - prognosztizálta Nagy Csaba, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója az OTP mai sajtóreggelijén.

Nagy Csaba kiemelte, hogy a magyar lakosság nagy része még mindig nincs tisztában azzal, hogy a nyugdíjrendszer jelenlegi állapotában nem lesz fenntartható. Ez egyrészt ott mutatkozik meg, hogy míg ma egy nyugdíjba vonuló munkavállaló a fizetése 80%-át kapja meg nyugdíjként, addig ez 30-40 év múlva 20-30%-ra csökkenhet. Másrészt pedig fokozatosan, de annál jelentősebb ütemben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés