Előfizetői tartalom

Figyeld a nyugdíjpénztárad! - Nem mindegy, hol van a pénzed

Nagy előnyt jelent a magánnyugdíjpénztárak teljesítményének folyamatos figyelemmel kísérése szempontjából az elszámolóegységes nyilvántartásra való áttérés, hiszen nincs szükség a február végi hivatalos közzétételek megvárására, hogy az éppen lezárult év teljesítményeiről is képet kapjunk - véli Matits Ágnes nyugdíjszakértő, aki a 2009-es hozamok tükrében is kitart álláspontja mellett, miszerint a független és a nagy, banki, biztosítói pénztárak teljesítménye között mérhető eltérés látszik, előbbiek javára. A szerző írását az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"Annak ellenére, hogy a PSZÁF honlapján közölt portfolió árfolyamok mellett ott a figyelmeztetés, hogy az árfolyamok közvetlen összehasonlításra nem alkalmasak, azért nem túl bonyolult a tényleges és összehasonlítható hozamadatok jó becsléseihez hozzájutni. Azért beszélek becslésről, mert lehet, hogy néhány esetben a ma ismert árfolyamadatok még korrekcióra kerülnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés