Előfizetői tartalom

Olyan szigor lesz Magyarországon, amilyen a briteknél és a németeknél sem

Portfolio
A 28 EU-tagállam több mint fele még nem építette be saját jogrendjébe a januárban életbe lépő MiFID 2-es európai irányelvet, miközben Magyarország azok között van, akik kipipálhatják ezt a feladatot. Amellett, hogy ennyire jól állunk a MiFID 2 átvételével, nálunk lesz az egyik legnagyobb szigor felügyeleti oldalról a szabályoknak való megfelelés ellenőrzésekor.

Rosszul áll a MIFID 2 nemzeti átvétele17 EU-s országban, köztük Spanyolországban, Portugáliában és Hollandiában, a jogalkotók még mindig azon dolgoznak, hogyan tudnák teljesen beépíteni saját jogrendjükbe az új irányelvet. Az Európai Bizottság szerint az irányelv átültetésében sok nemzet már lemaradásban van, így figyelemmel kísérik, hogy halad az irányelv átvétele...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés