Előfizetői tartalom

Az állampapírok mentik meg az évet a magyar megtakarításoknál

Portfolio
Gyakorlatilag az állampapírok iránti keresletnek köszönhető, hogy a magyar háztartások értékpapírokban lévő megtakarításai nem csökkentek idén. Januártól októberig az állampapírok összesített tranzakciója közelíti a 800 milliárd forintot, miközben a befektetési jegyek és a részvények csúnyán lemaradtak a versenyben. A bankbetéteket az agrártámogatások hizlalják, októberben közel 100 milliárdos, az eltelt 10 hónapban pedig 42 milliárd forintos pluszt mutatnak.

Az MNB októberre vonatkozó legfrissebb statisztikái szerint a bankbetétek és az értékpapírok iránt is pozitív keresletet mutattak a magyarok, a bankbetétek havi tranzakciója ugyanakkor messze felülmúlta az értékpapírokét. Ebben valószínűleg szerepet játszott a területalapú agrártámogatások kifizetése, ennek egy jó része ugyanis főként látra szóló bankbetétbe került....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés