Előfizetői tartalom

Bezsebelnéd a 150 ezer forintos ingyenpénzt? Több ezer forintot spórolhatsz mellé

Előfordulhat, hogy adóbevallásunk leadása és 20%-os, évi legfeljebb 150 ezer forintos adójóváírásunk igénylése közben kezünkbe akadnak önkéntes nyugdíjpénztárunk kimutatásai, netán a szolgáltatóval kapcsolatos hírek és ezek miatt elégedetlenül arra a konklúzióra jutunk, hogy inkább másik pénztárba lépünk át. Ezzel a döntéssel ugyanis évente több tízezer forintot is nyerhetünk. Megnéztük, mire kell figyelni akkor, ha önkéntes nyugdíjpénztárt váltunk.

Átlépés - de hogy?Ha át akarunk lépni egy másik nyugdíjpénztárba, először is be kell lépnünk egy új szolgáltatóhoz, ami azt jelenti, hogy nyitnunk kell egy számlát. Ezután ki kell töltenünk egy átlépési nyilatkozatot és egy azonosítási adatlapot, majd továbbítani ezeket a kiszemelt pénztárunknak. Az azonosítást a pénztár ügyfélszolgálatán, vagy ha van, kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés