Előfizetői tartalom

Botrány a magyar biztosítónál: 60 ezer számla sorsa forog kockán

Több mint 50 milliárd forintnyi ügyfélvagyont kezelhet a Dimenzió biztosítóegyesület, ahová az MNB most "tőkeproblémákra" hivatkozva felügyeleti biztost rendelt ki. Az ügyhöz közeli forrásainktól megtudtuk, hogy mi áll az intézkedés háttérerében, a döntően a Magyar Telekomnál dolgozó ügyfelek sorsáról pedig egy tegnap elfogadott törvény gondoskodik. Nincs egyébként szó újabb Quaestor-botrányról, a vagyon megvan, az egyesület a tartósan alacsony hozamkörnyezetnek és a kiöregedett húzótermékének esett áldozatul.

Rezeg a léc, több mint 50 milliárd forintról van szóA Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesülethez az MNB még másfél hete kirendelt egy felügyeleti biztost az ott tapasztalt "tőkeproblémák, informatikai, illetve az eszközök nyilvántartására vonatkozó hiányosságok miatt." Megkerestük számos kérdésünkkel a felügyeletet, ha megkapjuk válaszukat, külön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés