Előfizetői tartalom

Botrány a magyar biztosítónál: válaszolt az MNB

Portfolio
Korábban írtunk arról, hogy értesüléseink szerint körülbelül 50 milliárd forintnyi ügyfélvagyon alatt rezeg a léc a Dimenzió Kölcsönös Biztosító Egyesületnél, ahova az MNB tőke- és informatikai problémákra hivatkozva felügyeleti biztost rendelt ki. A Dimenzió tagjai pedig döntés előtt állnak: átlépnek egy másik pénztárba, vagy felmondják a szerződésüket. Megkerestük a felügyeletet is, ahol megerősítették a Portfolio egyes korábbi értesüléseit.

Mi ténylegesen a probléma?A felügyeleten kívüli forrásainkra erősített rá a felügyelet is; a fő probléma azt volt, hogy az egyesület húzóterméke, a Halasztott Kezdetű Nyugdíjkiegészítő Biztosítás (név szerint ezt az MNB nem említette) technikai kamata (garantált hozama) olyan magas, hogy a jelenlegi piaci környezetben ezt nem lehet kockázatmentesen kitermelni, így a szerződési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés