Előfizetői tartalom

Egyre több részlet derül ki a lengyel nyugdíjreformról

Portfolio
A lengyel kormány hamarosan elfogadja végső formában azt a tervezetet, amelyet várhatóan a parlament is elfogad, és alapvetően alakítja át a lengyel nyugdíjrendszert. Az intézkedések jövő februártól lesznek vélhetően hatályosak, a fő lépés, hogy a nyugdíjalapok kötvényportfólióját átveszi az állam, vagyis államosítják. A megmaradó vagyon kezelése korlátok között lehetséges, a tervek szerint 2014-2017 között a kötelező részvényarány 75%-ról 15%-ra csökken - írja a Reuters.

A lengyel kormány már hónapokkal ezelőtt döntött arról, hogy az ország nyugdíjrendszerét megreformálja, az intézkedések részeként hamarosan a teljes lengyel államkötvény-portfólió átkerül az államhoz. Nagy kérdés volt, hogy milyen befektetési korlátozásokat alkalmaznak a megmaradó vagyonnál, hiszen a kötvények elvétele után egy döntő többségében részvényekre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés