Élete végéig rács mögé kerül a milliárdokat lenyúló piramisjátékos

2017. szeptember 12. 10:51    
nyomtatás
 
A pekingi bíróság életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte az egyik valaha volt legnagyobb online piramisjáték, a befektetési / hitelezési platformként hirdetett Ezubo üzemeltetőjét, emellett 100 millió jüan (vagyis 3,9 milliárd forint) kártérítést is ki kell fizetnie - írja a Bloomberg.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Ding Ninget, az Ezubo portált üzemeltető Yucheng Group elnökét befektetési csalásért, nemesfém-csempészetért és illegális fegyvertartásért ítélte el a pekingi népbíróság. 24 munkatársa is rács mögé kerül, közülük még egy vezető életfogytig, a többiek 3-15 évig.

Az Ezubo 900 000 embert károsított meg, összesen mintegy 7,6 milliárd dollárral (vagyis kb. 1950 milliárd forinttal). Magas hozamot ígérve toboroztak befektetőket, akiknek azt hazudták, hogy különféle sikerprojekteket finanszíroznak, azonban kiderült, hogy a weboldalukon feltüntetett projektek 95%-a nem is létezik és az új befizetők pénzéből fizették ki a régiek hozamát.

A vállalatot 2015 decemberében kezdték el vizsgálni a kínai hatóságok, miután akadozni kezdtek a kifizetések, a vezetők előkészítették a sémából való menekülési útvonalukat, illetve eltüntetni a bizonyítékokat. A rendőrség most azon dolgozik, hogy amit lehet, vissza tudjanak szerezni a befektetett milliárdokból.

Az Ezubo iskolapéldája az online kamubefektetéseknek, amelyek ellen felvette a harcot nem rég a kínai hatóság. Némely ezek közül Magyarországon is hódít, ezekről itt írtunk:
2017.08.24 05:55 Vigyázz! Őrült módszerekkel hajt a pénzedre egy új kamucég
2017.08.15 11:05 Nekimentek a piramisjátékoknak, bajban több, Magyarországon is népszerű cég
2017.08.03 06:10 Őrült piramisjáték robbant be Magyarországra - 9000% hozam egy év alatt?
2017.03.09 05:45 Évi 300% hozam: a Quaestor után itt a Questra
Ha valaki pedig azt gondolná, hogy csak Kínában van következménye a piramisjátékozásnak, illetve az illegális befektetések szervezésének, javasoljuk ezt a cikket:
2017.08.04 14:35 Piramisjátékosok és svindlerek fosztogatják a magyarokat - mit lép az MNB?

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium