Előfizetői tartalom

Harapófogóba kerülnek a kormány miatt a nyugdíjalapok

Portfolio
Az egyik lengyel minisztérium honlapján elérhetővé vált a kormány tervezett nyugdíjreformja, ebből számos olyan részlet derült ki, amit eddig nem lehetett tudni. Például kimondják, hogy a kötvények államosítását követően a megmaradó portfóliót legalább 75%-ban részvényekbe kell fektetni, ami a tagok számára túlságosan nagy kockázatot jelent. A következő években a diverzifikációs lehetőségek igaz bővülnek, mert 2016-ra a portfóliók 30%-a lehet külföldi papírokban, azonban államkötvényeket a nyugdíjalapok nem vásárolhatnak. További érdekesség, hogy nemcsak 2014-ben nyílik meg a tagok számára a visszalépés lehetősége, hanem 2016-ban is és azt követően 4 évente - írja a Bloomberg.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! Szeptemberben derült ki, hogy a lengyel kormány hogyan képzeli el az 1990-es évek végén beindított nyugdíjreform visszafordítását, a tegnap nyilvánosságra hozott törvénytervezet több olyan részletet is tartalmaz, amelyet korábban nem tudtunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés