Előfizetői tartalom

Hogy lesz ebből nyugdíj? Tízből három európainak nincs félretett pénze

Portfolio
Egy friss felmérés szerint tíz európaiból háromnak nincs megtakarított pénze, azok között pedig, akik rendelkeznek megtakarítással, 36%-uknak csak maximum háromhavi fizetésnek megfelelő mértékű félretett pénze van. Sokan aggódnak a már jó ideje uralkodó alacsony hozamok miatt is, de a megkérdezettek csak 4%-a tud és hajlandó többet félretenni az alacsony hozamok kompenzálása érdekében.

Az európaiak harmadának egyáltalán nincs félretett pénzeAz ING 2017-re vonatkozó legfrissebb, megtakarításokra vonatkozó felmérése szerint nagyjából tíz európaiból háromnak egyáltalán nincs megtakarított pénze. Az európai átlag 29%, a legkiugróbb értékkel Románia rendelkezik, az ottani válaszadók 45%-a mondta azt, hogy nincs megtakarítása. Luxemburg a másik véglet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés