Előfizetői tartalom

Ilyet még nem láttunk: soha ennyi állampapírt nem vett az ország

Portfolio
181 milliárd forinttal emelkedett decemberben a lakossági állampapírok állománya, amellyel az eddigi legmagasabb havi értékesítést könyvelhette el az Államadósság Kezelő központ (ÁKK). A forintban kibocsátott lakossági állampapírok teljes mennyisége ezzel 3517 milliárd forintot tett ki az év végén. Az euróban denominált államkötvénnyel, a P€MÁK-kal együtt a teljes mennyiség közel 4079 milliárd forint - írja az ÁKK legfrissebb közleményében.

Minden idők legnagyobb lakossági állampapír értékesítését könyvelhette el az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) tavaly decemberben. A 181 milliárd forintos nettó értékesítéssel együtt 3517 milliárdra emelkedett a lakossági állampapírok állománya év végére. 2015. január és december között 1106 milliárd forinttal növekedett a lakosság számára értékesített állampapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés