Előfizetői tartalom

Itt az MNB riposztja a Quaestor-károsultaknak

MTI
A felügyelet nem engedélyezi, és nem felügyeli a vállalati kötvénykibocsátó intézményeket, a fennálló kockázat megítélése a mindenkori befektetők feladata. A Quaestor-csoport esetében a problémát nem a legálisan kibocsátott kötvények okozták, hanem egy visszaélés-sorozat - írta a jegybank felügyeleti alelnöke a Quaestor-károsultak kérdéseire adott válaszában, amelyeket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján publikáltak.

Az alelnök felhívja a figyelmet arra, hogy mindenkinek lehetősége van kötvényt kibocsátani, azaz gazdasági tevékenységhez ilyen módon forrást gyűjteni, attól függetlenül, hogy alacsony vagy magas a jegyzett tőkéje. A lényeg, hogy a kibocsátási tájékoztató megfelelő módon tartalmazza az adatokat, és felhívja ennek kockázatára a figyelmet. Ez esetben ugyanis a kötvény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés