Előfizetői tartalom

Lenyomták az állampapírt: nem hiszed el, miben tartják a pénzt a magyarok

Portfolio
Csaknem 9%-os növekedésével átlépte tavaly az 50 000 milliárd forintot a magyar lakosság pénzügyi megtakarítása. Hiába azonban a pénzügyi szektor minden igyekezete, 100 új lakossági forintból 37 folyószámlán maradt, 26 állampapírba került, 23 pedig készpénzben hever, így nem sok jutott a különféle piaci megtakarítási termékeknek. Három év után először az ÁKK kisebbfajta pihenőjének köszönhetően ismét akadt tehát népszerűbb megtakarítási forma az állampapírnál: a megtakarítási szempontból meglehetősen terméketlen folyószámla-betét. Ha csak a tavalyi évet nézzük, akkor nem is feltételenül döntött rosszul a kivárás mellett a lakosság: a nyugdíjpénztárak, az alapkezelők, az (élet)biztosítók és a brókercégek ügyfelei, tagjai is nagyot buktak (jórészt persze ez még nem realizált veszteség) 2018-ban.

Biztosítás 2019 Mi lesz az életbiztosításokkal? Fontos téma lesz ez Biztosítás 2019 konferenciánkon, nem érdemes lemaradni! Információ és jelentkezés Közzétette ma a Magyar Nemzeti Bank az előzetes pénzügyi számlák statisztikáit. Ez alapján tavaly először átlépte az 50 000 milliárd forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés