Előfizetői tartalom

Megint a bankbetét lesz a magyarok kedvence?

Portfolio
A biztonságos befektetésekhez kanyarodott vissza a lakosság: áprilisban ugyanis közel nettó 83 milliárd forintnyi megtakarítást helyeztek el a magyarok betétekben. Ehhez képest még az állampapírok is eltörpültek a 42 milliárdos tőkebevonásukkal, ami nem volt elég ahhoz, hogy pozitív tartományba tornázza fel az értékpapírok havi tranzakciós adatait. 2012 elején fordult elő utoljára, hogy a lakosság több pénzt vett ki az értékpapírokból, mint amennyit befektetett. Jó pár érdekesség derült ki az MNB áprilisi értékpapír-statisztikáiból.

Győztek a bankbetétek áprilisbanAz MNB áprilisi értékpapír-statisztikai adatai szerint havi alapon a bankbetétekbe közel 83 milliárd forintnyi megtakarítást helyeztek el a magyar háztartások, míg az értékpapíroknál a mostanihoz hasonló mínusz 11,4 milliárd forintos havi tranzakciós adat legutoljára 2012 januárjában fordult elő. A havi nettó változás a háztartások megtakarításaiban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés