Előfizetői tartalom

Megszavazták, januártól új időszámítás jön a befektetéseknél

Portfolio
Az országgyűlés törvényt fogadott el a befektetővédelmi szabályok szigorításáról. Az új törvénynek köszönhetően a szolgáltatóknak részletesebben tájékoztatnia kell ügyfeleiket befektetés előtt a lehetséges kockázatokról - írja az NGM mai közleményében. A törvény elfogadására a jövő januárban, EU-szerte életbe lépő MIFID 2-es irányelv miatt volt szükség.

A pénzügyi piacok fejlődése, az összetettebb befektetési termékek miatt egy korszerűsített, az új kihívásoknak jobban megfelelő, megújított szabályrendszer kialakítása vált szükségessé. Az elfogadott jogszabály biztosítja az uniós MiFID 2 irányelv hazai jogba történő átültetését is. Az irányelv elsődlegesen a befektetési szolgáltatásnyújtásra és a pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés