Előfizetői tartalom

Milliók nyugdíját fenyegetik az alacsony hozamok

Portfolio
Egyre nagyobb bajban vannak az állami nyugdíjalapok a világon. Tavaly a világ 300 legnagyobb nyugdíjalapjának vagyona 530 milliárd dollárral csökkent az alacsony hozamok miatt, ami az első negatív év a vagyonfelhalmozásban a pénzügyi válság óta. Az európai, az amerikai és a japán nyugdíjasok is félnek, és nem ok nélkül, a jegybankok kamatpolitikája miatt több mint 100 millió kormányzati dolgozó nyugdíja került veszélybe.

Alacsony hozamok, égető nyugdíjproblémákAmióta a világ nagyobb jegybankjai a gazdasági növekedés serkentése érdekében zéró-közeli vagy sok esetben nulla alatti szintekre vágták az irányadó rátát, veszélybe került több mint 100 millió kormányzati dolgozó és már nyugdíjas dolgozó nyugdíja a világon. És persze ahány ember, annyi probléma. Stephen Mensinger, a kaliforniai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés