Előfizetői tartalom

Nyugdíj: az emberek fele elfelejti az állami támogatást

Portfolio
2015 végéig már mintegy 120 ezren köthettek államilag támogatott nyugdíjbiztosítást, közülük több mint 50 ezren első alkalommal vehetik igénybe az előző évi befizetéseik után járó adójóváírást. Sokan nem tudják viszont, hogy a támogatási összeghez a biztosított nem automatikusan jut hozzá, ahhoz a közeljövőben az alábbi néhány egyszerű lépést neki magának kell megtennie - írja sajtóközleményében az Union és Erste Biztosító.

A 2014 év elején bevezetett nyugdíjbiztosítási támogatás keretében az állam az ügyfelek tárgyévi befizetéseinek 20 százaléka után, több szerződés esetén is maximum évi 130 ezer forintig adójóváírást fizet.Az adójóváírás azonban nem kerül automatikusan az ügyfelek szerződésére, hanem azt a személyi jövedelemadó bevallásának keretében kell igényelni.A biztosítók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés