FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Profitrobbanás az alapkezelőknél - Mi áll a háttérben?

Portfolio
Kedvezett a lakossági megtakarítási szerkezet átalakulása az alapkezelőknek, a gyűjtésünk szerint az árbevétel 28%-kal, míg az adózott profit 48%-kal emelkedett a tavalyi évben. Nem is történhetett nagyon másként, a befektetési alapokba 1064 milliárd forint érkezett 2013-ban, és rendre olyan alapokat kerestek az ügyfelek, amelyek magasabb marzs mellett értékesíthetők. Az iparági környezet a bankoknak kedvezett, sok betétes alapba súlyozott át, de a független szereplőknek is termett babér. A teljes képhez hozzátartozik, hogy a magánnyugdíjpénztárak kiesése előtti időszaktól még messze vagyunk, a növekedés pedig egyre nehezebb.

A hazai alapkezelési szektorból érkező információk az utóbbi hónapokban mind pozitívak voltak, a hivatalosan is megszólaló intézmények rendre arról számoltak be, hogy jelentős mértékben nőtt a kezelt vagyon. A drasztikus jegybanki kamatcsökkentés hatása a megtakarítási piacon gyors átrendeződés ment végbe, a betétek felől az értékpapírok (befektetési jegyek és állampapírok)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés