Előfizetői tartalom

Több mint 20 százalékkal csökkenhet a biztosítási ügynökök jutaléka

Portfolio
Az etikus életbiztosítási koncepció nemcsak a biztosítások költségeit csökkentheti, de a termékeken elért profitot és a közvetítői jutalékokat. Főleg 2017-től látszik majd a felügyelet lépéseinek hatása, nem lesz könnyű dolga sem a biztosítóknak, sem pedig a közvetítőknek, ezért valamekkora konszolidáció várható - hangzott el a Portfolio Öngondoskodás 2016 Konferenciáján. A MABISZ bevezethet egy rendszert, amely a unit-linked eszközalapok bruttó hozamát is összehasonlíthatóvá teszi.

Kádár Gabriella, a CIG Pannónia vezérigazgatója szerint cégét, mint életbiztosító, jobban érinti a szabályozás, mint a kompozit biztosítókat. A sikeres túlélés nagyban függ attól, hogy az értékesítők hogy vészelik át a változást.A termékeket is át kell átstrukturálni úgy, hogy a kockázatok kezelése kerüljön előtérbe, meg kell tanulni újra kockázati életbiztosításokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés