szerző

OTP: lesz még kedvezőbb beszállási pont is a hazai piacokon

Boér Levente
2011. december 23. 06:58    
nyomtatás
 
OTP Alapkezelő

"Az elmúlt egy hónapban az eurozóna válságmenedzsmentje tovább haladt az útján, de a döntéshozók továbbra is minden mást meg akarnak próbálni, mielőtt az elinfláláshoz folyamodnának. A másik út a befektetői bizalom helyreállítása a fiskális unió felé vezető lépésekkel, de ez még nehezebbnek tűnik, és a szuverenitás feladásán kívül fájdalmas lépések sorozatát követeli meg a tagállamoktól. A pozitívum, hogy a sorban olaszok után álló "leggyengébb láncszemek" (spanyolok, franciák) egyelőre fellélegezhetnek a korábbi csúcsokról lejjebb jövő kötvényhozamaiknak köszönhetően. Egyáltalán nem zárható ki azonban, hogy ez csak egy ideiglenes megnyugvás, és a piac további repülőszintekkel kényszeríti majd ki a további fájdalmas politikusi lépéseket, és végső soron az ECB-nyomda beindítását. A relatív nyugalom összességében számomra inkább vihar előtti csendnek tűnik, így a következő hónapra inkább a semleges szintet célzom meg a modellportfolióval. Azért nem az alulsúlyt, mert a kedvező értékeltségek miatt továbbra is folyamatosan benne van a pakliban egy felpattanás (mint amit december elején is láttunk), ha kijön valamilyen jó hír, és kár lenne abból kimaradni.

OTP: lesz még kedvezőbb beszállási pont is a hazai piacokon


A magyar fronton is tovább folyik a politikai csatározás. Az előző hónapban bejelentett IMF tárgyalások és a Bankszövetséggel való megegyezés egyértelmű pozitívumok, amelyek stabilizálták a forintot és a BUX index is felülteljesítő volt (a bóvli kategóriába leminősítésünk ellenére is). Ha sikerülne megszőni az IMF-EB védőhálót, akkor az a nagy papírjaink kedvező egyedi sztorijával (OTP: végtörlesztéses veszélyek enyhülése, MOL: kurdisztáni pozitív fejlemények) párosulva segítene a hazai részvénypiacnak (különösen, hogy még mindig a nemzetközi sajtó egyik első számú negatív példája vagyunk, és a konszenzus alapján a magyar tőkepiacot nagy ívben érdemes elkerülni, hacsak nem shortolásról van szó - így a hangulati tényezők is segíthetik az emelkedést). Sajnos ez egyelőre csak egy nagyon optimista vágyálomnak tűnik, amelyet a múlt heti kormányzati lépések egy minimum hidegzuhanyos ébresztéssel űztek el. Ezek után nem lesz könnyű a megegyezés (pedig más kiút egyelőre nem látszik), amelyet pedig a piac várhatóan mégis ki fog kényszeríteni, így jó eséllyel lesz még kedvezőbb beszállási pont is a hazai részvény- és kötvénypiacba a következő hónap során. Ezért a jövő havi portfolióban a magyar-bullra tartogatott pénzt véleményem szerint inkább érdemes pénzpiaci eszközben tartani.

Továbbra is jó befektetést jelentenek az euró alapú hazai állam- és vállalati kötvények a jelenlegi kétszámjegyű euróhozamokkal."

OTP: lesz még kedvezőbb beszállási pont is a hazai piacokon


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Tematikus cikk

Villámgyorsan megszárad a kéz: felejtsd el a sort a mosdóban (x)

Több mint 1000 vendég törölheti szárazra kezeit pillanatok alatt. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium