Előfizetői tartalom

Elképesztő vagyont halmozott fel Afrika 10 leggazdagabb embere

Portfolio
Bár Afrikában a mai napig szép számmal akadnak politikai és gazdasági problémák, számos üzletember van, aki sikeresen felépített egy-egy stabil gazdasági vállalkozást, dollár milliárdokra szert téve. Többen közülük bányászattal és luxuscikkekkel foglalkoznak, de erős az építőipar és a telekommunikáció is. Megnéztük a Forbes gyűjtése alapján, kik most a leggazdagabb emberek Afrikában.

10. Isabel dos SantosIsabel dos Santos Angola volt elnökének, Jose Eduardo dos Santosnak a legidősebb lánya, aki 37 év uralkodás után tavaly szeptemberben mondott le. A volt elnök 2016-ban kinevezte lányát Angola állami olajcégének, a Sonangolnak élére, az új elnök viszont tavaly novemberben elvette Isabel dos Santostól a pozíciót. Dos Santos elnökése alatt számos angolai cég...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés