Előfizetői tartalom

Szép csendben őrült összegeket síbolnak el a szupergazdagok - íme 10 ijesztő eset

Portfolio
Gazdag színészek, ingatlanmágnások, cégtulajdonosok síbolnak el milliárdos vagyonuk mellé még sokmillió dollárnyi adót, sőt, van, hogy komplett ipari konglomerátumok állnak össze, hogy hamis számlákkal megspórolják az áfát. Szerencsére az adóhatóságok nem restek, sokszor előfordul, hogy a csalók sportkocsisait, kastélyait lefoglalják, magukat a bűnözőket pedig évekre rácsok mögé küldik. Bemutatunk tíz durva adócsalási botrányt.

10.-8.. 10. Leona Helmsley - 7,1 millió dollárA Helmsley-pár. Fotó: AFP / Maria BastoneHelmsley nyolcmilliárd dolláros vagyont kasszírozott össze New York-i hotelbizniszéből, melyet férjével, Harry Helmsleyvel közösen épített fel, még az Empire State Building is évtizedekig az ő tulajdonukat illette. Helmsley nagyon agresszív üzletpolitikát folytatott és a hétköznapi életben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés