szerző

Adócsalási botrányok, amelyekbe legendás hírességek buktak bele

2017. július 15. 13:40    
nyomtatás
 
"Csak a kisember fizet adót" - hangoztatta a legenda szerint Leona Helmsley, New York-i ingatlanmágnás, akit majdnem két évre zártak be adócsalásért. Véleményével úgy tűnik, számos híres zenész, filmsztár és üzletember is egyetért, akik több százmillió, sőt bizonyos esetekben milliárd dolláros vagyonuk egy részét offshore-paradicsomokban és céges hálókon keresztül próbálták rejtegetni az adóhatóságok elől. Bemutatunk közülük tizet, akiknek a lebukása eget rengető botrányt vonzott magával.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások


10-8

 1 2 3 következő oldal  >

10. Lauryn Hill - 2,3 millió dollár


Adócsalási botrányok, amelyekbe legendás hírességek buktak bele


Kép: Shutterstock

A nyolcszoros Grammy-díjas énekesnő 2013-ban került három hónapra a rácsok mögé, mivel 2005 és 2007 között, valamint 2008 és 2009 között szerzett bevételeit nem adózta le. Azzal próbálta kimagyarázni magát, hogy átmenetileg visszavonult, hogy megvédje magát és családját a szórakoztatóipar "ellenségeskedésétől, manipulációjától, rasszizmusától és szexizmusától."

9. Al Capone - 4,8 millió dollár


Adócsalási botrányok, amelyekbe legendás hírességek buktak bele


Kép: Wide World Photos, Chicago Bureau (Federal Bureau of Investigation) / Wikimedia Commons

Al Capone a '20-as, '30-as évek chicagói maffiáját vezette, 1929-es letartóztatása után végül csak adócsalásért tudták elítélni. Körülbelül 270 ezer dollárral tartozott az amerikai államnak (ebből 50 000 volt maga a tartozás, 215 ezer dollár a kamat és 8000 dollár a perköltség), ami mai értéken kb. 4,8 millió dollárnak felel meg.

8. Leona Helmsley - 7,1 millió dollár


Adócsalási botrányok, amelyekbe legendás hírességek buktak bele


Kép: MARIA BASTONE / AFP

Az ingatlan- és hotellánc-milliárdos üzletasszony 21 hónapot ült adócsalásért, nagyrészt azért, mert személyes kiadásait üzleti kiadásoknak tüntette fel. Helmsley elvileg azt is mondta egyszer, hogy "mi nem fizetünk adót. Csak a kisember fizet adót." A "gonoszság királynője" gúnynévvel illetett üzletasszony egyébként előszeretettel zsarnokoskodott alkalmazottjai és családja fölött is.

Ez a cikk folytatódik:

1. 10-8
2. 7-5
3. 4-1
 1 2 3 következő oldal  >

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium