FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Csodálkozunk, hogy Londonba mennek szerencsét próbálni a magyarok?

Portfolio
Csupán az elmúlt öt évben 200 ezerrel, 41 százalékkal nőtt a brit fontmilliomosok száma. Jelen pillanatban már 715 ezer olyan brit felnőtt van, akinek a vagyona forintban kifejezve meghaladja a 429 millió forintot. Ez azt jelenti, hogy minden 65. brit felnőtt fontmilliomos - írja a Guardian. A legtöbb brit milliomos Londonban él, de itt hatalmas szakadék tátong a gazdagok és a szegények között. A Nagy-Britannián belül is látványosan prosperáló fővárosban alapítják a legtöbb céget, és szép summát lehet keresni a bónuszokkal is, talán nem véletlen, hogy sok magyar próbál szerencsét éppen itt. Pedig a pénz egy kutatás szerint nem is boldogít.

Míg 2010-ben még csak 508 ezren voltak, mostanra 715 ezer fontmilliomos brit él az Egyesült Királyságban. Egyedül Londonban 191 ezer milliomos lakik, az ország dél-keleti régiójában pedig 157 ezren, eközben Walesben csak 12 ezren élnek - derül ki a Barclays tanulmányából. Az elmúlt öt évben milliomossá válók több mint fele (52 százaléka) londoni. A brit régiók közül egyértelműen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés