Előfizetői tartalom

Százezer magyar ellenőrizte brókercégét, 10 millióval bírságolt az MNB

Portfolio
Egy éve indította útnak az MNB az értékpapírszámla-lekérdező alkalmazást (ÉSZLA), amelyet a 2015 tavaszi brókerpiaci események tettek indokolttá és szükségessé. Az elmúlt évben százezer körül volt azok száma, akik ellenőrizték brókercégüket az MNB alkalmazásán keresztül, ez idő alatt 14 szolgáltatónál jeleztek eltéréseket, akik közül négyet az MNB összesen 10,5 milliós bírsággal is sújtott.

Százezer befektető ellenőrizte a brókercégétAz MNB Portfolio-nak küldött adatai szerint a tavaly februári indulás óta idén január végéig összesen százezres nagyságrendben keresték fel a befektetők az MNB Értékpapírszámla-lekérdező alkalmazását (ÉSZLA). Az oldal látogatottsága a havonta megújuló belépési jelszavak kézhezvételét követően a legmagasabb a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés