Előfizetői tartalom

Szégyenfal, feketelista, MiFID2, IDD - Jobb, ha te is felkészülsz

Portfolio
Már csak pár hónap van hátra a januárban és februárban életbe lépő MiFID 2. és IDD előtt, de a piaci szereplők közül sokan még most sem kezdtek el érdemben foglalkozni a változásokkal. A biztosítási piac úgy tűnik, jobban áll a felkészülésben, ami a piac sajátos összetételének is köszönhető. A Partner Bank AG szervezésében megrendezésre kerülő Compliance Fórumon az értékesítőket és ügynököket leginkább érintő témákról volt szó, akiknek meg kell barátkozniuk a gondolattal: megszoksz, vagy megszöksz.

János Zsolt, nemzetközi piaci elemző és szakértő előadásában az alábbi érdekességeket emelte ki az IDD és a MiFID 2. kapcsán: A legtöbb érintett szolgáltató kezdetben azokat a jogi kiskapukat kereste, amelyekkel megkerülhető lenne az új EU-s szabályoknak való megfelelés, de miután a MiFID 2. egy direktíva, amely a hazai jogrendbe építve lehet szigorúbb, de enyhébb nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés