Előfizetői tartalom

"Az aranynak nincs vezérigazgatója" (Interjú)

Portfolio
Az elmúlt hetek árfolyamesését követően az 1600 dolláros szint már akár kedvező beszállási lehetőséget jelenthet a hosszútávra tervező fizikai arany befektetők számára - mondta az Arteus Capital vezérigazgatója, Varga Zoltán. A fizikai aranyat vásárló ügyfeleket elsősorban a biztonságkeresés motiválja, miközben a rövidebb távú spekulációra ez az eszköz kevésbé ideális. A rövidtávú ármozgások így a fizikai arany piacán kevésbé váltanak ki eladásokat, a fizikai arany iránti keresletet jelenleg inkább az adott ország-, illetve Európa gazdasági kilátásai, illetve a kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanság befolyásolja. Az elmúlt hetekben az arany árfolyamának esése és a végtörlesztés ellenére is elenyésző az aranytömbjüket eladó befektetők száma - mondta el Varga Zoltán a Portfolio.hu-nak adott interjújában.

Portfolio.hu: Hogy reagáltak a fizikai aranyba fektető magyarországi ügyfelek az arany árfolyamának elmúlt hetekben-hónapokban tapasztalt esésére? Varga Zoltán: Az arany árát alapvetően két fő motívum mozgatja. Az egyik a biztonságkeresés, a másik a spekuláció. Aki fizikai aranyat vásárol, az elsősorban a biztonságot keresi. Aki az árfolyamra spekulál, az általában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés