Előfizetői tartalom

Szakadatlanul zuhan a földgáz, erőtlen az arany

Portfolio
A dollár jelentős gyengülése, az európai aggodalmak mérséklődése és az IMF világgazdasági kilátásainak javulása egyaránt hozzájárult, hogy a pénteki és hétfői mélyrepülés után tegnap összességében emelkedni tudtak az árupiacok. Az olaj és a nemesfémek többnyire drágultak, a földgáz azonban közel 3 százalékot esett, ismét megközelítve az évtizedes mélypontját.

A kedvező befektetői hangulat, és sikeres spanyol kötvénykibocsátás után az európai adósságválsággal kapcsolatos aggodalmak enyhülése, valamint a dollár jelentős gyengülése (a dollárindex közel fél százalékot veszített értékéből) egyaránt hozzájárult, hogy az elmúlt két nap mélyrepülése után emelkedni tudjanak az árupiacok. A Dow Jones UBS árupiaci index azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés