Előfizetői tartalom

Becsapós adatok, tovább szenvedő cégeladási piac

Portfolio
Összhangban az európai folyamatokkal, Magyarországon is csökkent a cégértékesítési piacon a tranzakciós aktivitás 2011 első negyedévében, a statisztikákat egyedül a BorsodChem végleges értékesítése miatt mutatnak kedvező képet. A 100 milliárd forint alatti tranzakciók három éve nem látott mélységben vannak, azonban mivel a hazai piacot erős kilengések jellemzik, van esély, hogy a következő negyedévekben emelkedést láthassunk érték tekintetében. A cégértékesítési piacot a stratégiai befektetők uralják, a magántőke társaságok kisebb átlagos kihelyezési potenciáljuk miatt csak a tranzakciók számát gyarapíthatják a jövőben - derül ki az Invescom Corporate Finance legfrissebb elemzéséből.

Követjük Európát Az európai cégértékesítési piactól nem tudott elszakadni Magyarország, az Európában látható tendenciák hazánkra is érvényesek voltak 2011 első negyedévében. Az európai piac igaz éves összehasonlításban jelentős összérték, és csekély volumennövekedést mutatott, viszont 2010 negyedik negydévéhez képest jelentős visszaesést figyelhettünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés