Előfizetői tartalom

Bosszantó adóelkerülés: az emberek a saját bőrükön érzik

Portfolio
A globális egészségügyi szektorban a közelmúltban megszaporodtak a felvásárlások, ezek között számos olyan található, amelynek egyik fő célja, hogy az amerikai akviráló csökkenteni tudja az adófizetési terhét. A befektetők számára ez viszont korántsem kellemes lépés, a felvásárlás esetében ugyanis meg kell válni a régi részvénytől, a nyereség után pedig adózni kell, még akkor is, ha ezt nem akarták. Az alapkezelők az ügyben nem nagyon hallatják a hangjukat, inkább bizakodnak, hogy a cégfelvásárlás meghozza az eredményét - írja a MarketWatch.

A vállalatokról szóló hírekben manapság nagyon sokszor találkozhatunk az adóinverzió jelenségével, mivel egyre több amerikai vállalat próbálja az adózási székhelyét külföldre helyezni, hogy az alacsonyabb adózási környezetet kihasználva több milliárd dolláros adófizetési kötelezettséget spóroljon meg. Amerikában a társasági adó mértéke 35%, ezért is jutottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés