Előfizetői tartalom

Egyre több segítséget kap a magyar startup piac

Portfolio
Az innováció kiemelten fontos Magyarország számára is, igaz sok tekintetben le vagyunk maradva Európához képest, azonban a startup ökoszisztéma hihetetlen gyorsasággal fejlődik. A Portfolio.hu Budapest Economic Forum egyik szekciójában a startupokról volt szó, mint kiderült, a rendszer még korántsem tökéletes, ezért is nagyon fontos, hogy a most induló inkubátor és akcelerátor programok beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket. Ma már nem a finanszírozás jelenti a kihívást, hanem az, hogy piacképes ötleteket találjanak a befektetők. A panelbeszélgetésben megjelenő két startupper is bizonyítékul szolgálhat viszont arra, hogy jó úton haladunk.

Kétségtelen tény, hogy a mai világban rendkívül fontos az innováció, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy kutatások szerint Magyarországon a nem innovatív vállalatok egy alkalmazottra jutó árbevétele fele akkor, mint az innovatív vállalatoknál. A vállalatok innovációs tevékenysége jelentősen le van maradva az Európai Unió átlagához képest, különösen a kis- és középvállalatoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés