FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Fokozott óvatossággal várják az új évet a profik

Portfolio
Az elmúlt hónapban ugyan enyhültek a piaci feszültségek, de a globális-, illetve hazai kockázatok továbbra sem mérséklődtek megnyugtatóan, a hazai alapkezelők így fokozott óvatossággal várják a következő esztendőt. A megkérdezett alapkezelők által összeállított modell-portfóliókban a leglikvidebb és legbiztonságosabbnak számító pénzpiaci eszközök részaránya összességében több mint 10 százalékponttal nőtt az elmúlt hónaphoz képest, főként a hazai részvények és kötvények terhére. Novemberben az alapkezelők az IMF tárgyalások hírére rendkívül optimisták lettek a hazai eszközökkel kapcsolatban, ezen véleményük azonban az elmúlt hónap eseményei láttán érezhetően megváltozott. Az összesített modell-portfólióban továbbra is a pénzpiaci eszközök, a hazai kötvények és a fejlett piaci részvények dominálnak.

A "Portfólió-ajánlók" sorozatunk keretében minden hónapban arról kérdezzük a hazai alapkezelőket, hogy miképpen állítanának össze egy közepes kockázatvállalású, közép távra szóló modellportfóliót. Az ajánlók a decemberi helyzetnek megfelelően készültek el, a piacot jól lefedő felmérésünkben 9 alapkezelő szerepeltette magát. Az ajánlók az S&P Magyarország besorolásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés