Előfizetői tartalom

A figyelmeztetés ellenére veszik a kötvényeket

Portfolio
Az amerikai kötvényalapok piacán a szakértők az év elején meglehetősen szkeptikusak voltak, a hozamemelkedési várakozások miatt gyenge teljesítményt vártak az alapoktól. Az év első fele azonban meglepetéssel szolgált, egy közepes átlagidejű portfóliót összeállító kötvényalap 1,4%-os hozamot ért el. Vélhetően ez is közrejátszott abban, hogy 2014-ben eddig nagyon keresettek voltak a kötvényalapok. A szakértők által vonzóbbnak tartott részvényalapokat viszont a befektetők nem keresik, sőt az utóbbi két hónapban inkább az eladói oldalt erősítették - írja a Boston Globe.

A kötvényalapok befektetők a tavalyi évben már megtapasztalhatták, hogy egy hirtelen jött hozamemelkedés miatt egy relatíve biztonságos befektetéssel is pénzt lehet veszíteni. Az átlagos közepes átlagidővel rendelkező kötvényalap 1,4%-ot vesztett, és az elemzők arra figyelmeztettek, hogy ebben az évben is nehéz év vár erre a szegmensre. A valóság viszont mást mutatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés